Стара „Српска“ Нова Година

Ова е првиот Пост за Стара Нова Година во Нови Сад посетена од Горан (јас) и Иле (тој.) Многу беше шизички како КОСМОФОН и т-мобиле (ај да не се лути Иле Т-МОБИЛЕ МК) се сложуваат. Значи во кратки црти стигнавме во Нови Сад први (нормално сигурно нема Унгарците први да стигнат :-P ) Се шетавме цел ден по градот, Иле беше на некоја зеленчук-овошна диета (ама буквално) со исклучок на 5 печурки што ги плесна во една македонска кафана (буквално само македоснки староградски песни пуштаа.) Да не должам... се прошетавме низ градот, низ Петро-Вара-Динска тврдина со типот што ги открил сите тунели. Практично типот беше Зомби без лева рака , со куца десна нога и тн. но генијалец, ги познаваше тунелите како самиот себе, беше - ЕКСТРА - ПРЕТЕРАНО :). Значи прошетавме-видовме-се изжуркавме. За тоа како сме се покажале можете да прочитате на маилот од Нови Сад, но во секој случај две први места земавме (нормално случајно ;-P .)

НОВИ САД не пречекаа фантастично почнувајќи од БЕСТ-Нови САД, па и цел град, ама стварно многу луѓе запознавме и беше ЕКСТРА, што би рекле во Нови Сад „ПРЕТЕРАНО.“ --> Иле претерано беше а :)...

Ова е дел од текстот напишан на групата на БЕСТ - Нови Сад од нивниот IT - VOODOO:

Shmeksi #1 - Goran MK koji je pobrao najvise glasova. Nema devojke koja ga nije upoznala i nema devojke koju on nije upoznao! Goranove odlike su bile da je bio relativno kratak (za razliku od drugoplasiranog) ali je bio relativno uspesan! Takodje Gogi je nastavio sa sarmiranjem devojaka ispred pekare Zeki i po svom skromnom misljenju upoznao je "pola grada". To je potvrdio i Ile koji je bio uz njega tako da cemo im verovati na rec!
И еве го второто прво место:
Najveci alkoholicar jucerasnje zurke zvanicno nije izabran, mada je Ile MK bio ozbiljan konkurent za prvo mesto! Pokazalo se da se otrov ipak pakuje u male bocice! Kako je nas predstavnik i pre'sednik Janko misteriozno izgubio svoj dobar glas te je do kraja veceri sa ljudima komunicirao tako sto je ispisivao poruke na displej svog mobilnog telefona, sumnjamo da je po sredi diverzija koja je za posledicu imala onemogucavanje oblokovanja naseg pre'sednika Janka. Ipak, iz postovanja prema gostima, pocasno zvanje najvrednijeg gosta iz oblasti alkoholnih pica poneo je Ile MK koji je sutradan primecen sa flasom kisele vode koju je po svemu sudeci koristio kako bi ublazio posledice jucerasnje pijanke. Bravo ILE!

Како што кажав ова е прв дел од Стара Нова Година. За да видите слики одете на:

http://picasaweb.google.com/ilija.efnusev/NoviSadSNG

Поздрав,
Горан

3 comments:

Unknown said...

Ех... Нови Сад. Таму го имав појот прв БЕСТ настан... мојата прва интернационална вечер и моето прво потешко пи*****во :Þ

БЕСТ - Нови Сад се закон и верувам дека екстра сте си поминале!

Него Горан... што текстов со многу печатни грешки, да не правеше „реприза“ сега? ;)

Goran said...

Па правевме реприза во канцеларија после претставата во Драмски, а ти си отиде меѓу првите, на што личи тоа. :)
Како ќе те спремаме за Претседател ако си одиш прв. ;)...

...Нови Сад е екстра, БЕСТ-Нови Сад се уште поЕКСТРА, знам дека се спремни за да станат FullMember, само треба да докажат и на цел БЕСТ со организација и реализација на својот Пролетен курс.

Само напред НОВИ САД...

Unknown said...

Жал ми е што не продолжив со вас, слушам добро било ;) но требаше на роденден да одам.

Ајде, следниот пат после „Демонот од Дебар Маало“!