13ти роденден на БЕСТ Скопје

За повеќето март е месец на пролетта, но за нас БЕСТовци – март е месец за роденденска журка! По повод 13тиот роденден на БЕСТ, на 7ми март беше одржана најоткачената роденденска забава во Скопје (а можеби и пошироко), кога БЕСТ Скопје конечно стана тинејџер!
По исцрпни две недели поминати во подготовки и планирање, се журкавме во клуб Penguin на најсветски начин - со забава на тема Around the world! Нè имаше од секаде - Шпанија, Франција, Шкотска, Африка, Америка, Русија, Англија, Хаваи и многу други земји.

За нас, Main Organisers, организирањето на роденденот како прво и најинтересно искуство досега во БЕСТ можеме да кажеме: We had the time of our lives! Целиот процес на планирање се одвиваше во рок од 2 недели, ја одбравме темата на работната група каде присуствуваа околу 25 БЕСТовци полни со идеи. Таму назначивме одговорни за маркетинг, спонзорства и музиката. Ние заедно со нашето тимче си работевме, маркетинг ни направија совршен постер (кој што го забележавте горе на статијата), слаткарниците беа дарежливи и ни направија преубави торти, а беше пуштена и листа на мејл каде секој си придонесе со две-три хитчиња. Откако го најдовме најдоброто место за журката – Penguin Club, се потрудивме да посветиме многу внимание на деталите и украсите за да направиме ептен Around the world атмосфера.

Планирањето знаеше да ни одземе повеќе време, но сè тоа вредеше бидејќи крајниот резултат беше одличен! Имавме неколку стресни моменти – како на пример невозможната мисија да донесеме огромна табла од канцеларијата до клубот и назад – но, сега знаеме дека барем имаме навистина забавна приказна за раскажување.

На крај, доживеавме какво е задоволството да добиваш позитивен фидбек од сите кои што присуствуваа на забавата! Презадоволни сме од тоа како сè испадна, од гостите (коишто го испочитуваа дрес кодот) и од сите што ни помогнаа роденденот да го достигне својот највисок потенцијал! Едноставно така функционира БЕСТ Скопје како организација, а почитта и работата водат кон успех и најубави журки – тоа што нè привлече и на самиот почеток – пријатната атмосфера и амбициозен дух. Сите среќни и задоволни (6те торти ептен помогнаа во тоа) се изнажуркавме најмногу што можевме и навистина си поминавме најубаво на свет! ;)

Ве сакаат Јана и Мила!

No comments: